Spring over hovedmenu

Slut med Arbejdstilsynets besøgsrapporter på papir

Når Arbejdstilsynet besøger grønlandske virksomheder for at kontrollere arbejdsmiljøet, vil de modtage en digital besøgsrapport efter tilsynet

Når Arbejdstilsynet besøger de grønlandske virksomheder for at kontrollere arbejdsmiljøet efter den 16. marts 2016, vil de som noget nyt modtage en digital besøgsrapport efter tilsynet. Den afløser papirblanketten, som den tilsynsførende hidtil har afleveret som afslutning på sit besøg.

En af fordelene ved den nye besøgsrapport er en mere tydeligt og overskueligt oversigt over de konkrete arbejdsmiljøproblemer, som Arbejdstilsynet har reageret på. Desuden slipper virksomhederne for, at skulle ”tyde”, hvad den tilsynsførende har skrevet i hånden, som på det var tilfældet på de gamle blanketter.

Besøgsrapporten vil efter tilsynet blive sendt til den juridiske enhed. På den måde sikrer vi, at alle relevante personer kan få besøgsrapporten.

Indholdet i den nye besøgsrapport

Besøgsrapporten er en kvittering for, at Arbejdstilsynet har været på besøg, hvad der er set, og hvad der er blevet påpeget under besøget. Samtidig er den en orientering om, hvad der vil ske efterfølgende.

Den digitale udgave af besøgsrapporten vil indeholde stort set se samme oplysninger som papirudgaven. Det drejer sig blandt andet om hvem der er talt med på arbejdsstedet, hvor besøget har fundet sted, om Arbejdstilsynet overvejer at træffe afgørelser som følge af besøget, hvilke forbud og strakspåbud, der er blevet givet på stedet.